NIEUW OP HILTI ONLINE?Ontdek de voordelen van onze webshopRegistreer nu
Hilti

Eigenschappen & Toepassingen

Eigenschappen
  • Brandbestendig cementgebonden lijmanker met vergelijkbare hechtsterkte als ingestorte wapening, zelfs bij temperaturen tot 500 °C: HIT-FP 700 R biedt u een efficiënte en codecompatibele oplossing voor de meeste brandwerende structurele verbindingen bijv. EC2, deel 1
  • Uitgebreid gamma beoordelingsdocumenten – ETA-documentatie voor brand, statische en 100 jaar levensduur beschikbaar
  • Compatibel met de Hilti SafeSet-techniek – bespaar tijd op de bouwplaats en verklein mogelijke installatiefouten door het gebruik van holle boren met een compatibele Hilti-stofzuiger
  • Eenvoudiger te hanteren: dit cementgebonden lijmanker is compatibel met uw bestaande Hilti-lijminjectiepistolen en helpt u verlies van lijm te beperken en minder tijd te verliezen, vooral bij gebruik met Hilti HDE injectiepistolen op accu
  • Specifieke ondersteuning beschikbaar – gebruik Hilti PROFIS Engineering software om het ontwerp van achteraf geïnstalleerde beton-op-beton verbindingen te vereenvoudigen, of neem contact op met uw lokale Hilti Engineering Team voor advies over complexe projecten
Toepassingen
  • Brandbestendige achteraf geïnstalleerde wapeningsverbindingen, inclusief verbindingsgaffels tussen nieuw en bestaand beton, nieuwe kolommen, kolom- en balkverlengingen en het sluiten van openingen
  • Achteraf geïnstalleerde beton-op-beton civiele toepassingen, inclusief brugverlengingen en geulwanden uit slib
  • Vergeleken met vinylester en epoxy-mortels heeft de FP 700 R een langer uithardingsproces, vergelijkbaar met beton met normaal gewicht. Dit product is op een zodanige manier ontworpen dat een naadloze integratie mogelijk is met de huidige allernieuwste installatieprocedures voor wapeningen

Technische gegevens

Documenten & Video's

injectie van HIT-FP 700 R voor achteraf geplaatste wapeningsverbindingen

Brandwerende wapeningsverbindingen

Kan injectiemortel gebruikt worden in structureel brandontwerp?

Jarenlang waren ingenieurs die achteraf geplaatste wapeningsverbindingen voor brandwerende omstandigheden ontwierpen afhankelijk van mechanische oplossingen zoals diepere verankeringen of panelen om de las te beschermen. Met Hilti's HIT-FP 700 R, de eerste brandbestendige injecteerbare cementmortel in de sector, is het voor ontwerpers voortaan eenvoudiger om een betrouwbare, productievere en normconforme oplossing voor brandwerende betonverbindingen te vinden.

Hebt u vragen over brandwerende wapeningsverbindingen? Wij kunnen helpen

Wat is structureel brandontwerp?

Structureel brandontwerp is gericht op het voorkomen van constructiefalen bij brand. De normen zijn verschillend over de wereld, maar in Europa beschrijft Eurocode EN 1991-1-2 bijvoorbeeld de thermische en mechanische handelingen voor het structurele ontwerp van een gebouw dat blootgesteld wordt aan brand. EN 1992-1-2 omschrijft de principes, vereisten en regels voor het ontwerpen van stabiele brandwerende betonstructuren, met inbegrip van achteraf geplaatste wapeningsverbindingen. 

Wat zijn brandwerende achteraf geplaatste wapeningsverbindingen?

Technieken voor het verbinden van structurele betonelementen, zoals het toevoegen van nieuwe secties aan bestaande structuren of het improviseren van oplossingen voor ontwerpwijzigingen. De verbinding wordt doorgaans gemaakt door middel van vervormde wapeningsstangen die in boorgaten geplaatst worden en met gekwalificeerde chemische kleefmiddelen bevestigd worden. Ingenieurs ontwerpen brandwerende verbindingen voor achteraf geplaatste wapening die in naleving van de Eurocode hun lastdragende functie weten te behouden bij belastingen die gekoppeld zijn aan ongelukken zoals brand.

Hoe worden brandwerende verbindingen voor achteraf geplaatste wapening ontworpen?

Vroeger betekende een Eurocode-conform ontwerp dat alleen de sterktevermindering van beton en wapeningstangen overwogen moest worden. Dat leverde een kritieke maximumtemperatuur van 500°C op, maar het hield geen rekening met de kleefmiddelen die bij achteraf geplaatste wapening gebruikt werden. Omdat de meeste daarvan rond 350°C falen, kon dit tot wapeningslippen leiden. Om verlijmde wapening in een brandwerende verbinding te beschermen, moesten ingenieurs bijgevolg de betondekking of verankeringsdiepte vergroten of brandbeschermende panelen toevoegen. Een recente Eurocode-evaluatie maakt het echter mogelijk om zonder bijkomende mechanische bescherming brandwerende injectiemortel in brandwerende verbindingen voor achteraf geplaatste wapening te certificeren. 

Kom meer te weten over kleefmiddelen voor achteraf geplaatste wapening in ons gratis e-book
Pose de fers à béton dans un mur

Brandwerende injectiemortel

Een oplossing voor het ontwerpen van brandwerende betonverbindingen

Hilti's HIT-FP 700 R is de eerste brandbestendige chemische mortel in de sector die gecertificeerd is voor gebruik in toepassingen voor achteraf geplaatste wapening. Deze cementgebonden injectiemortel voor ultieme prestaties met seismische, statische en 100-jarige goedkeuringen biedt fantastische verlijmingsprestaties, zelfs bij temperaturen tot 500°C en met of zonder betonafdekking. Zo ontwerpt u geheel in naleving van de Eurocode veiligere oplossingen, die de complexiteit en de nood aan overdadig ontwerp terugdringen.

Waar kan ik de HIT-FP 700 R brandbestendige mortel gebruiken?

Hilti's brandwerende injectiemortel is geschikt voor de meeste brandwerende verbindingen voor achteraf geplaatste wapening, inclusief lasverbindingen tussen nieuw en bestaand beton, nieuwe kolommen, kolom- en balkverlengingen, brugverlengingen, sleufwanden en het sluiten van openingen.

Hoe gebruik ik de HIT-FP 700 R brandbestendige mortel?

De installatie is verenigbaar met andere Hilti-mortels, wat niet altijd het geval is voor andere producten. HIT-FP 700 R is compatibel met HDE accu-aangedreven injectie- en patroonsystemen, waardoor werknemers zowel de hoeveelheid mortelafval als de tijd-per-las kunnen reduceren.

Ontdek onze injectiepistolen op accu

Bestaat er een snellere manier om achteraf geplaatste wapening te installeren?

Bij het boren voor achteraf geplaatste wapening kunnen installateurs tijd besparen, fouten vermijden en stof verminderen door gebruik van Hilti's SafeSet-procedure, die een holle boor met een stofzuiger combineert.

Wat is Hilti SafeSet?

Conception des scellements d'armatures rapportées

PROFIS Engineering Suite is een gebruiksvriendelijke toepassing die het ontwerpen van achteraf geplaatste wapeningsverbindingen zoals voegen, lassen en bekledingen voor iedereen gemakkelijker maakt. Bereken snel lengten voor de ontwikkeling van achteraf geplaatste wapening als alternatief voor ter plaatse ingestorte wapeninginstallaties om overschot te vermijden, tijd te besparen en kosten onder controle te houden.

Ontdek PROFIS Engineering Suite

Conseils techniques

Op zoek naar technische productgegevens? Oplossingen nodig om te voldoen aan de veiligheidsvereisten van uw project? Kijkt u naar manieren om de nauwkeurigheid, de kostenefficiëntie en de kwaliteit te verbeteren? Hilti biedt helder expertenadvies en technische oplossingen voor complexe bouwprojecten.

Ontdek onze ingenieursdiensten

Des employés protégés, des bâtiments plus sûrs

ouwongevallen, letsels en langdurige ziekten hebben een zware impact op werknemers en bedrijven. Als u ernaar streeft om een veiligere, gezondere en veerkrachtigere omgeving te creëren, dan bieden wij machines, software en diensten die daarbij kunnen helpen.

Meer weten over veiligheid in de bouwsector